Kraamverpleegkundige, Caribisch Nederland

Heb jij je roots in Suriname of op de Antillen, jouw opleiding in Nederland genoten en wil je nu of in de toekomst wellicht werken in Suriname of op de Antillen? WAHU weet de weg en helpt je door het hele proces van het vinden van een baan en alle zaken die daarbij komen kijken.

Altijd al eens in het buitenland willen werken? Altijd al je skills in bijzondere omstandigheden willen testen? Een grote voorliefde voor het nuttige en het aangename met elkaar verenigen? Meld je aan bij WAHU in onze pool verpleegkundigen en artsen voor de Antillen en Suriname!


Kraamverpleegkundige

Het assisteren van de verloskundige bij bevallingen in het ziekenhuis met name bij bevallingen met complicaties en keizersneden, maar ook bij reguliere bevallingen thuis of in het ziekenhuis.

Het verzorgen en/of begeleiden van kraamvrouw, baby en overige gezinsleden tijdens de kraamtijd in situaties waarbij intensievere zorg en/of begeleiding nodig is (bijvoorbeeld bij baby met een handicap, couveusebaby, meerlingen, overlijden baby etc.).

Wat ga je doen?
Je begeleidt de zwangere en de familie van het eerste contact tot het ontslag uit het ziekenhuis. Je stelt een zorgplan op en legt dit voor aan de verloskundige of de arts. Uiteraard waak je over de zwangere en na de bevalling de baby tijdens en na de bevalling. Je houdt alle dossiers bij en verricht alle voorkomende medische handelingen.

Je assisteert de arts en/of verloskundige bij medisch technische handelingen bij de bevalling en geeft benodigdheden aan. Je verricht, in opdracht van de arts en/of verloskundige, verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van een infuus, catheteriseren en het aansluiten van een CTG en bewaakt de waardengegevens uit de CTG;

Wat breng je mee?
Een relevante mbo- opleiding op verpleegkunde niveau 4 is vereist, aangevuld met de vervolgopleiding kraamverpleegkunde en enkele jaren werkervaring in het vakgebied. Je bent in het bezit van een rijbewijs, noodzakelijk om de huisbezoeken te doen.

Interesse?
Als je meer informatie wil over deze vacature, neem dan contact op met Wijnand van Huut op wijnand@wahu.nl of op 06-54368333